Äta ute i Paris

Om du vill äta riktigt gott i Paris lönar det sig att kolla upp vilka restauranger som är bra och passar det du faktiskt söker. I den här artikeln vill vi ge dig tips på några riktigt bra restauranger vid kända platser i Paris, så att du kan äta gott i närheten av de sevärdheter du vill besöka. Dessa restauranger har alla riktigt bra mat och du kan räkna med en trevlig restaurangupplevelse.

Au Bon Accueil

auBonAccueil

(14 Rue Monttessuy, telefon: +33 1 47 05 46 11)
Bara 400 meter från Eiffeltornet ligger denna trivsamma restaurang som är omnämnd i Michelin Guide. Restaurangen serverar mat med säsongens råvaror och man får riktigt bra mat för pengarna. Här kan du äta till exempel rökt gåslever till förrätt, stekt ankbröst med både rostad blomkål och blomkålspuré till huvudrätt och päronsorbet med knapriga nötter och karamellsås till efterrätt.

Bateau le Calife

calife

(3 Quai Malaquais, telefon: +33 1 43 54 50 04)
Om du har besökt Louvren och vill avsluta dagen med en middag på floden Seine är båtrestaurangen Bateau le Calife väl värt ett besök. Här äter du middag medan du åker längs med floden. Här väljer du mellan olika menyer som inkluderar förrätt, huvudrätt och efterrätt. Till förrätt kan du välja inbakad chèvre med valnötter och honung, till huvudrätt havsabborre med vildris och till efterrätt äpplen i filodeg med kolaglass.

Sola

sola

(12 Rue de l’Hôtel Colbert, telefon: +33 9 65 01 73 68)
Om du är i närheten av Notre-Dame och vill uppleva en blandning av riktigt bra mat från både det franska och det japanska köket ska du gå till restaurangen Sola ett stenkast bort. Här varierar menyn ofta för att kockarna ska låta sin kreativitet blomma ut och för att använda de allra bästa av säsongens råvaror. Restaurangen har omnämnts i många tidningsartiklar och fått exemplariskt betyg. Gillar du ”fusion”-mat är det hit du ska gå.

Le Cinq

leCing

(31 Avenu George V, Four Seasons Hotel George V, telefon: +33 1 49 52 71 54)
Efter en shoppingdag längs med Champs-Elysée kan du avsluta dagen på den anrika restaurangen Le Cinq. Här får du känslan av att sitta i ett privat slott, med vackra möbler med gulddetaljer, vita dukar och speglar på väggarna. Trots restaurangens storlek blir atmosfären intim. Här kan du äta till exempel crepes med varm majonnäs till förrätt, lättrökt ål till huvudrätt och avsluta med en dessert bestående av lakritsglass med knapriga pekannötter.

Rouge Bis

rouge

(7 Place Blanche, telefon: +33 1 40 16 45 36)
Efter ett besök vid Sacre Coeur och inför en show på Moulin Rouge kan du passa på att äta på restaurangen Rouge Bis, där personalen är känd för sin vänlighet. Här kan du äta flera traditionella franska rätter, eller varför inte en lättare pre-cabaret sandwich.